xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
237

Klachten tijdens en na de zwangerschap

De zwangerschap is voor veel vrouwen een geweldige en bijzondere tijd. In korte tijd verandert er veel in het lichaam. Helaas leidt dat voor een deel van de zwangere vrouwen tot rug- en bekkenklachten. Dit uit zich in pijn rond het stuitje en het schaambeen, die soms uitstraalt naar de benen. Een goed functionerende wervelkolom en bekken is zowel voor de aanstaande moeder als de baby belangrijk. Chiropractie kan hierbij helpen.

238

Veranderingen in het lichaam tijdens de zwangerschap

Voor een goede zwangerschap zijn een goede conditie, optimale spierspanning en een gezond eetpatroon van groot belang. Tijdens de zwangerschap verandert er in een korte periode veel in uw lichaam. Hormonale veranderingen creëren de optimale omgeving om de baby zich te laten ontwikkelen. De gewrichtsbanden in het bekken ontspannen en worden soepeler. Uw lichaam bereidt zich zo voor op de bevalling, maar dit kan helaas ook problemen in de wervelkolom en het bekken veroorzaken. 

Rugpijn

Ruim de helft van de vrouwen ervaart rugpijn tijdens de zwangerschap. Naarmate het kindje in uw buik groeit, verandert uw houding. Door de vooruitstekende buik en toegenomen kromming in de rug, verschuift het zwaartepunt van uw lichaam. De druk op de wervelkolom en tussenwervelschijven neemt daardoor toe. Om dit te compenseren gaan veel vrouwen met de schouders en nek naar voren lopen. Dit kan problemen geven in de bovenrug en nek. Ook na de bevalling kunnen klachten blijven, verergeren of juist ontstaan.

 

De meest voorkomende whiplashklacht is een pijnlijke en stijve nek. Veel patiënten hebben daarnaast last van hoofdpijn en uitstralende pijn naar armen en gezicht. Uiteenlopende klachten zoals duizeligheid, evenwichtsstoornissen, misselijkheid, oorsuizen, slecht zien of vlekken voor de ogen, slaap- en concentratieproblemen en krachtverlies in de armen kunnen deel uitmaken van het whiplashtrauma. De aard en de ernst van de klachten verschilt per patiënt.

242

Onderzoek en behandeling

In het eerste consult stelt de chiropractor veel vragen. In combinatie met een lichamelijk onderzoek analyseren we uw klachten en de oorzaak ervan. Vervolgens stellen we een behandeling voor die aansluit bij uw specifieke klachten.  

 

Uiteraard is de behandelingen volkomen veilig voor zowel moeder als kind. Alles gebeurt in overleg. De behandeltafels hebben verschillende instellingen. U kunt zelfs tegen het einde van uw zwangerschap nog worden behandeld.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout