xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
216

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen over de behandelingen, werkwijze, verzekeringen en nog veel meer. Wil je meer weten of staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een mail, Whatsapp of bel even naar de praktijk. 

Aanvullend verzekerd?
De behandelingen worden vrijwel altijd vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering
159

Wat is een chiropractor?

Een chiropractor is een zorg Het beroep heeft veel naamsbekendheid door de specifieke druktechnieken die soms wordt uitgevoerd, oftewel ‘’kraken’’. 
Chiropractie is echter veel meer dan alleen die techniek. De opleiding is een vijfjarige universitaire opleiding en de chiropractor heeft kennis in meerdere disciplines o.a. revalidatie en de beoordeling van röntgenfoto’s en scans. Hiermee is een chiropractor uitstekend gepositioneerd om de oorzaak van pijnklachten te vinden, behandelen en de terugkeer naar normaal functioneren te begeleiden.

160

Wat is het verschil tussen chiropractie, osteopathie, fysiotherapie en manuele therapie?

Chiropractie, osteopathie, manuele therapie en fysiotherapie zijn allemaal ‘manuele beroepen’ die zich bezig houdt met aandoeningen van voornamelijk het bewegingsapparaat.

Chiropractie heeft een specialisatie in de wervelkolom en zenuwstelsel en de problematiek die eruit kan ontstaan. In vergelijking met de andere beroepen onderscheidt chiropractie zich ook door de vijfjarige universitaire opleiding, met nadruk op diagnosestelling, herkenning van ziekteprocessen, het analyseren van röntgen- en MRI diagnostiek en de diepgaande kundigheid in gewrichtsmanipulaties.

Als patiënt kan het lastig zijn om te weten waar je moet aankloppen met je klachten. Heb je twijfels? Neem dan contact op met de praktijk en vraag voor een gratis screening. Met een kort gesprek en check kunnen wij een indruk krijgen van de klachten en of het zinnig is om een intake te plannen.

161

Voor welke aandoeningen kan ik een chiropractor raadplegen?

Chiropractors zijn voornamelijk gespecialiseerd in het behandelen van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, met de nadruk op de wervelkolom. Zie hier een overzicht van vaak voorkomende klachten die wij op de praktijk zien.

162

Is chiropractie veilig?

De behandeltechnieken zijn zeer veilig en worden altijd aangepast aan de individuele situatie van de patiënt, zoals bijvoorbeeld leeftijd of onderliggende aandoeningen.  Chiropractoren hebben een vijfjarige universitaire opleiding gevolgd met veel tijd en aandacht om de techniek van het manipuleren effectief te kunnen uitvoeren. Sommige mensen ervaren kortstondige bijwerkingen na een chiropractische behandeling, zoals milde pijn, stijfheid of vermoeidheid. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen. Wilt u liever niet ‘’gekraakt’’ worden? Dan kan de chiropractor ook ander technieken gebruiken om u van uw problemen af te helpen.

163

Hoe lang duurt een typische behandelsessie bij een chiropractor?

De intake duurt ongeveer 45 minuten (meestal inclusief de eerste behandeling) en vervolgconsulten duren 15-20 minuten.

164

Moet ik een verwijzing hebben van mijn huisarts om een chiropractor te bezoeken?

Nee, je kan rechtstreeks een afspraken maken bij de praktijk.

169

Kunnen zwangere vrouwen chiropractie ondergaan?

Ja, wij zien veel zwangere vrouwen op de praktijk die hulp zoeken voor verlichting van rugpijn en andere klachten geassocieerd met zwangerschap.

168

Wat is het ‘’kraken’’ tijdens een behandeling?

Tijdens de toepassen van een gewrichtsmanipulatie voert de chiropractor een snelle, gecontroleerde druk uit op een gewricht. Dresulteert vaak in een hoorbaar geluid, oftewel een "krak". Dit geluid wordt veroorzaakt door de plotselinge verandering in de druk binnen het gewricht, waarbij gasbellen in de synoviale vloeistof vrijkomen. Het zijn dus niet de botten die kraken, maar een onschuldig bijverschijnsel in de vorm van geluid.

167

Doet een chiropractische behandeling pijn?

Hoewel sommige mensen milde pijn of ongemak kunnen ervaren, melden velen juist een gevoel van opluchting en verbetering na een chiropractische behandeling. Eventuele ongemakken zijn meestal van korte duur.

166

Worden de kosten van chiropractie vergoed door mijn zorgverzekering?

Dit hangt af van uw zorgverzekering en polis. Chiropractie wordt vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. Het bedrag per behandeling en de maximale vergoeding per jaar hangt af van het door u gekozen pakket en verschilt per zorgverzekeraar. 

165

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het is heel erg afhankelijk van de aard van de klacht en de duur ervan. Bij acute klachten zou je verwachten dat het sneller herstelt dan klachten die al jaren aanwezig zijn. In meeste gevallen willen wij graag een verbetering zien in symptomen na enkele afspraken. Tijdens de intake brengen wij je op de hoogte van ons bevindingen en hoeveel behandelingen nodig zijn.

170

Kunnen kinderen chiropractische zorg ondergaan?

Zeker, wij bieden zorg voor kinderen vanaf een leeftijd van 4 jaar. Uiteraard passen wij de behandeling aan met zachtere technieken die geschikt zijn voor de leeftijd en ontwikkelingsfase. Veel ouders zoeken chiropractische hulp voor hun kinderen om rug- en nekklachten en houdingsproblemen.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout