xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
246

Tennis- en muisarm / RSI

Een tennis-, golf- of muisarm zijn allemaal vormen van RSI (Repetitive Strain Injury). Dit type letsel wordt veroorzaakt door het herhaaldelijk maken van één zelfde beweging. Chiropractie kan helpen om de klachten blijvend op te lossen. Niet alleen de klacht krijgt aandacht. Ook uw lichaamshouding en bewegingspatroon zijn onderdeel van de behandeling.

247

Golfersarm/golfelleboog

Een golferselleboog geeft pijn aan de binnenzijde van de elleboog, uitstralend naar de onderarm. De oorzaak ligt in irritatie van de peesaanhechting waarmee u de pols buigt. De pijn verergert wanneer u de pols buigt en tegelijk de onderarm naar binnen draait, bij onderhands tillen en/of na herhalende bewegingen. Op of onder het binnenste botuitsteeksel van de elleboog bestaat drukpijn.

248

Symptomen

Een muisarm is een overbelasting aan de schouder, arm of hand als gevolg van het intensief werken met de computermuis. De combinatie van een verkeerde lichaamshouding en het steeds maar weer herhalen van dezelfde beweging kan klachten geven. De klachten ontstaan geleidelijk en houden steeds langer aan. De pijn kan samengaan met tintelingen, een doof gevoel of krachtverlies in de armen.

Onderzoek en behandeling

De chiropractor onderzoekt tijdens het eerste consult uitvoerig de oorzaak van uw klachten tijdens een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. We analyseren uw houding en bewegingspatroon. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op. De behandeling bestaat uit spierontspannende technieken van de aangedane spieren, gewrichtsmanipulatie of mobilisatie, spierstretches, functionele oefentherapie en houdingscorrectie.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout