xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
146

Sportblessures

Wij helpen je graag om van je sportblessure te herstellen dat je weer optimaal kan bewegen en presteren. Sporten vraagt stiekem veel van het lichaam. Kracht, coördinatie, lenigheid en behendigheid zijn allemaal factoren die daarbij belangrijk zijn. Iedere beperking, hoe klein ook, kan de prestaties verminderen of blessures veroorzaken. Liefst voorkomt je sportblessures. De chiropractor kan een eventuele disbalans in het lichaam opsporen en blessures behandelen zodat het lichaam beter presteert en de kans op blessures vermindert. 

Of je nu recreatief sport of op topniveau, wij helpen je om weer goed te bewegen, zodat jouw lichaam weer optimaal functioneert en je minder risico loopt op blessures.

''Dankzij behandelingen kan ik weer pijnvrij roeien en ga ik vol vertrouwen naar de Europees kampioenschappen''
148

Oorzaken

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Beweging is nodig om ons lichaam fit en gezond te houden. Doordat we anders gaan bewegen dan we horen te doen, ontstaat vaak in de loop der jaren een overbelasting. Denk bijvoorbeeld aan een achillespeesirritatie, terugkerende spierverrekkingen of steeds terugkerende hamstringblessures bij voetballers. Bij dit soort hardnekkige problemen ligt de werkelijke oorzaak elders in het bewegingsapparaat.

Onderzoek en behandeling

De chiropractor stelt tijdens het eerste consult vragen om een goed beeld te krijgen van jouw blessure of klachten. Daarnaast doen we lichamelijk onderzoek. Op basis hiervan bepalen we de behandeltechnieken om de oorzaak van de klacht aan te pakken. In de meeste gevallen richt de behandeling zich op verbetering van het functioneren van de spieren en gewrichten. Dit vullen we vaak aan met specifieke oefeningen en adviezen, waarmee je tijdens het trainen en in het dagelijks leven correct leert te bewegen.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout