xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
231

Schouderklachten

Schouderklachten komen veel voor. We gebruiken onze schouders vrijwel de hele dag door. Het schoudergewricht is één van de meest complexe gewrichten van het lichaam. Schouderklachten kunnen geleidelijk ontstaan, maar na zware belasting kunnen de klachten ook acuut optreden. De chiropractor behandelt schouderklachten als gevolg van slijmbeursontsteking, peesontsteking, schouderinstabiliteit, schoudergordelsyndroom en andere schouderklachten als gevolg van beperkingen in het bewegingsapparaat.

232

Oorzaken

Vaak wordt de pijn veroorzaakt door een slijmbeursontsteking of peesontsteking. Ontstekingsremmers en injecties hebben meestal slechts beperkt en tijdelijk effect.

Daarom is het belangrijk om niet alleen de ontsteking aan te pakken, maar ook de oorzaak ervan. Dit kan zijn: overbelasting, een stijve niet goed functionerende middenrug of nek, of een zittend beroep waardoor de schouders langdurig naar voren staan met als gevolg schouderspieren die uit balans zijn. 

Onderzoek en behandeling

Om vast te stellen wat de oorzaak van de schouderklachten is, voert de chiropractor een zorgvuldig bewegingsonderzoek uit. Hierbij kijken we nadrukkelijk naar de nek en bovenrug, aangezien deze gebieden veel invloed op de schouders hebben. We beschikken over veel specifieke technieken om de bewegingen van de wervelkolom en schouders te corrigeren.

 

Deze behandeling bestaat bijvoorbeeld uit manipulaties om de gewrichtsfunctie te verbeteren, mobilisatie om het schoudergewricht weer goed te positioneren en technieken die helpen om de spieren te ontspannen en het bindweefsel te versoepelen. Met behulp van oefeningen werken we ook aan een betere lichaamshouding, zodat de belasting op de nek en schouders verlaagt en de pijn structureel vermindert.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout