xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
256

Pijn op de borst

Wie pijn op de borst heeft, denkt al snel aan een hart- of longaandoening. Gelukkig is dit lang niet altijd het geval. Deze pijn heeft vaker een goedaardige oorzaak. Pijn op de borst kan ontstaan door een bewegingsbeperking van de wervels of ribben in de middenrug of door spieren en gewrichten in de bovenrug en borst. Irritatie van de tussenribspieren en/of borstspieren veroorzaakt die pijn. Chiropractie kan dan uitkomst bieden. Dit geldt ook bij Costochondritis of het Tietze-syndroom.

''Dankzij behandelingen kan ik weer pijnvrij roeien en ga ik vol vertrouwen naar de Europees kampioenschappen''
257

Costochondritis – Tietze syndroom

Costochondritis is een ontstekingsreactie van het kraakbeen dat de ribben met het borstbeen verbindt. Wanneer een voelbare zwelling bij het borstbeen ontstaat, spreekt men van Tietze-syndroom. Costochondritis uit zich vaak in heftige pijn bij het borstbeen. Dit kan uitstralen naar armen en schouders. Bewegingen van de ribbenkast zoals diep inademen, hoesten of niezen en druk op het ontstoken kraakbeen zijn zeer pijnlijk.

258

Oorzaken

Hoe costochondritis ontstaat is niet zeker. Wel beïnvloeden een aantal factoren de klachten. Veel fysieke inspanning, een verkeerde houding, vallen of stoten tegen de borst, een zwangerschap of reuma kunnen de ontstekingsreactie uitlokken. Meestal verdwijnen de klachten na enkele weken vanzelf. Soms worden de klachten chronisch.

Onderzoek en behandeling

De chiropractor stelt tijdens het eerste consult vragen en doet uitgebreid lichamelijk onderzoek om de oorzaak van de pijn op de borst te achterhalen. Vervolgens stellen we een behandelplan op. We kunnen de druk op het kraakbeen verminderen door de wervels en spieren te behandelen met manipulaties en mobilisaties, spierstretches, triggerpoint-therapie en dry needling. Daarnaast helpen we u een correcte houding en bewegingspatroon aan te leren, zodat het pijnlijke

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout