xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
141

Nekpijn

Nekpijn is een veel voorkomende klacht. Naar schatting krijgt maar liefst 70% van de bevolking ermee te maken. Nekpijn kan jouw functioneren thuis of op het werk sterk beïnvloeden. Herstellen jouw klachten niet vanzelf of blijven ze terugkomen? Dan kan chiropractie uitkomst bieden. 

Wij kunnen helpen bij symptomen van slijtage van de nek
142

Oorzaken

Nekpijn is vaak een complexe klacht met uiteenlopende oorzaken, variërend van een slechte lichaamshouding, trauma (na een ongeluk) of slijtage. De pijn ontstaat doordat gewrichten niet goed meer kunnen bewegen en spieren verkrampen. In eerste instantie leidt dit tot nekklachten, maar de pijn kan vervolgens ook uitstralen naar armen, borst of hoofd. 

145

Symptomen

Vaak voelt nekpijn als een zeurende of scherpe pijn aan één of beide kanten van de nek of bovenop de schouders. Misschien merkt je dat u de nek minder goed kan bewegen bij het omkijken in de auto of op de fiets. De nekspieren voelen strak aan en de pijn kan gepaard gaan met hoofdpijn, duizeligheid, uitstralende pijn of tintelingen naar de armen, hand of vingers.

Onderzoek en behandeling

De chiropractor stelt eerst vragen over jouw nekklachten en doet vervolgens lichamelijk onderzoek. Met verschillende technieken helpen we om de beweeglijkheid van de nekgewrichten te verbeteren. Hieronder vallen ook technieken om de spieren te ontspannen. De mobilitaties varieert van zachte tractie bewegingen tot manipulaties die soms gepaard gaan met een ''knakkend'' geluid. De juiste techniek bij de juiste klacht en uiteraard altijd met de nodige uitleg. Zo nodig geven wij oefeningen en adviezen om de houding te verbeteren, de spieren te versterken of te ontspannen.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout