xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
219

Hoofdpijn en migraine

Er zijn uiteenlopende soorten hoofdpijn. De chiropractor behandelt met name hoofdpijn vanuit de nek, spanningshoofdpijn en migraine. De chiropractor onderzoekt of er een verband is tussen de hoofpijn en jouw wervels, gewrichten of zenuwen. Als dat zo is, kan een chiropractische behandeling zinvol zijn. In veel gevallen kunnen wij helpen om het aantal aanvallen en de intensiteit te verminderen.

''Ik had al van alles geprobeerd, totdat ik bij Shaun terecht kwam. Van wekelijkse migraine aanvallen naar nu 1x in de 3/4 weken. Echt top!''
151

Hoofdpijn vanuit de nek

Cervicogene hoofdpijn bevindt zich vaak aan één kant van het hoofd. Het kan ook aan beide kanten voorkomen. De pijn start gewoonlijk in de nek en straalt uit naar het gebied bij de slaap en boven het oog. De pijn is vaak zeurend en komt in aanvallen. Die variëren van enige uren tot enkele dagen. 

De oorzaak van deze hoofdpijn ligt in de structuren rond de bovenste nekwervels. Als die minder beweeglijk zijn, kan het wervelgewricht geïrriteerd raken. Ook de spier- en bandstructuren eromheen kunnen de hoofdpijn veroorzaken.

 

152

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een drukkende pijn aan beide kanten van het hoofd of rondom het hoofd. De pijn kan voelen als een strakke band om het hoofd. Vaak gaat de pijn gepaard met gevoeligheid van de schouders, nek en schedelrand. De pijn ontstaat meestal door een verhoogde spanning van de spieren in de nek, meestal aan de achterzijde. De nekwervels kunnen door de hoge spanning niet optimaal functioneren. Vermoeidheid, stress of een slechte lichaamshouding kunnen de klachten verergeren. Daarnaast kan spanningshoofdpijn vanuit het kaakgewricht komen.

Migraine

Er zijn verschillende soorten migraine. Een heftige stekende of bonzende hoofdpijn aan één kant van het hoofd kan op migraine duiden. Bij inspanning verergert de pijn en je kan zich misselijk voelen of moeten braken. Vaak zijn fel licht of harde geluiden slecht te verdragen. Soms gaat aan een aanval van migraine een ‘aura’ vooraf. Je ziet dan flikkeringen of vlekken voor de ogen. In een enkel geval voelt je een doof gevoel, tintelingen of heeft je wat minder kracht aan één kant van jouw gezicht of lichaam. De duur van een aanval varieert van enkele uren tot een dag of drie.

 

Migraine wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door invloed van het zenuwstelsel op de bloedvaten. Soms kunnen medicijnen, alcohol of bepaalde voedingsstoffen, zoals kaas en chocolade een aanval uitlokken. Medicijnen kunnen soms uitkomst bieden.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout