xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
252

Heupklachten

De meest voorkomende klachten aan de heup zijn stijfheid, bewegingsbeperkingen en pijnklachten. Vaak straalt de pijn van de liesstreek uit naar het bovenbeen en de knie. Klachten aan de bil, pijn aan één kant van de onderrug, buitenkant van de heup en bij het schaambeen worden vaak toegeschreven aan de heup, maar kunnen ook vanuit het bekken worden veroorzaakt. Voor een juiste behandeling moet de chiropractor eerst achterhalen waar de heupklacht werkelijk door wordt veroorzaakt.

253

Oorzaken

Het heupgewricht heeft een grote bewegingsvrijheid. Voldoende steun van omliggende spieren (zoals de bil- en bovenbeenspieren) is dus belangrijk. Deze spieren kunnen te sterk of te zwak worden als gevolg van bijvoorbeeld langdurig zitten, herhaaldelijke bewegingen, sportblessures en te veel of te weinig belasting. Door disbalans in de spieren kan de heup verkeerd worden belast, wat heupklachten kan veroorzaken. Veel voorkomende heupklachten zijn artrose, liesblessures, impingement en slijmbeursontstekingen.

255

Onderzoek en behandeling

Door vragen te stellen en uitgebreid lichamelijk onderzoek stelt de chiropractor vast waar uw heupklachten door worden veroorzaakt. Daaruit volgt een behandelplan. De behandeling bestaat veelal uit manipulaties en mobilisaties om de functie van de gewrichten te herstellen. Ook kan het nodig zijn om spierstretches, triggerpointtherapie of dry needling toe te passen. Het onderzoek maakt duidelijk welke spieren niet goed functioneren. Om dat te corrigeren geven we gerichte functionele oefeningen mee, waarmee het herstel versnelt en de kans op terugval verkleint. 

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout