xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
132

Hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Tussenwervelschijven bestaan uit een zachte kern met daaromheen een hardere rand. Ze dempen de schok, waardoor we ons soepel kunnen bewegen. Door onder andere een slechte houding, zwaar werk, veel zitten of een verkeerde belasting van de rug, kan de rand van de tussenwervelschijven beschadigd raken. Daardoor wordt de druk van de schok niet goed meer opgevangen en puilt de zachte kern op de beschadigde plek uit. Dit kan vervolgens druk veroorzaken op omliggend weefsel, waaronder de zenuw.

Snel pijn verlichting bij een hernia?
Maak een online afspraak met één van onze chiropractoren
134

Symptomen

Een hernia veroorzaakt rugpijn, die kan uitstralen naar de benen. Tintelingen of een doof gevoel in het been of naar de voet kunnen eveneens wijzen op een hernia. Daarnaast kan bij verergering van de klachten krachtverlies van de beenspieren optreden. De pijn kan voortdurend aanwezig zijn of is stekend. Niezen, hoesten, tillen en bukken verergeren de klachten. 

Onderzoek en behandeling

De chiropractor stelt eerst vragen over jouw rugklachten en doet vervolgens lichamelijk onderzoek. Zo bepalen we of de klachten afkomstig zijn van een hernia of iets anders. De behandeling van een hernia richt zich op versnelling van het herstelproces en vermindering van de pijn. Vaak maken we gebruik van manipulaties om de functie van de gewrichten te verbeteren; tractie om uitstulping te verkleinen of mobilisatie van de zenuw zodat deze minder tegen de uitstulping drukt. Met behulp van oefeningen werken we ook aan een betere lichaamshouding om de druk op de tussenwervelschijf te verlagen en de pijn structureel te verminderen.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout