xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
227

Fybromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom. Het is een vorm van reuma in de spieren en het bindweefsel. Fibromyalgiepatiënten ervaren pijn anders dan andere mensen. Vaak gaat het gepaard met stijfheid, verspreid over het lichaam en tal van andere klachten. Denk aan slaapproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn. Fybromyalgie is een complexe aandoening, die de chiropractie niet kan genezen. In veel gevallen is het wel mogelijk om de pijn te verlichten, de lichaamsfuncties te verbeteren en de belastbaarheid te verhogen.

228

Oorzaken

De oorzaak van fibromyalgie is onbekend. Patiënten laten geen afwijkingen in het bloed, op scans of röntgenfoto’s zien. Op het moment dat de reumatoloog de diagnose stelt, hebben patiënten vaak al jarenlang (ernstige) klachten.

Onderzoek en behandeling

De meeste patiënten die bij ons komen, hebben een lange geschiedenis van onvoldoende succesvolle behandelingen doorlopen. Omdat fybromyalgie een complexe aandoening is, brengen we eerst alle symptomen en functiebeperkingen in kaart. Daarna stellen we een gericht behandelplan op. 

 

Chiropractie kan fibromyalgie niet genezen. Het is in veel gevallen echter wel mogelijk om de pijn te verlichten, de lichaamsfuncties te verbeteren en de belastbaarheid te verhogen. Omdat fibromyalgiepatiënten pijn anders ervaren, bestaat onze behandeling meestal uit zachte technieken. De behandeling is individueel maatwerk en gericht op de aangedane spieren, weefsel, onderliggende gewrichten en wervels. Wij zorgen ervoor dat de behandeling goed te verdragen is en niet tot overbelasting leidt. Dit geldt ook voor eventuele mobiliteits- en spierversterkende oefeningen die we meegeven. 

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout