xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
150

Duizeligheid

Duizeligheid is een nare klacht die u behoorlijk kan beperken. De chiropractor kan u voor een aantal veelvoorkomende vormen van duizeligheid effectief behandelen. Dit zijn positie-afhankelijke duizeligheid (BPPD) en duizeligheid vanuit de nek (cervicogene duizeligheid) zijn uiterst effectief te behandelen met chiropractie.

220

Onderzoek en behandeling

Tijdens het eerste consult achterhaalt de chiropractor de oorzaak van de duizeligheid. Wij vragen u de duizeligheid zo goed mogelijk te omschrijven, stellen aanvullende vragen en doen uitgebreid onderzoek, zodat we de juiste behandeling kunnen bieden.

221

BPPD

De klachten van Benigne Paroxysmale Positionele Duizeligheid (BPPD) zijn onschuldig, maar kunnen wel erg vervelend zijn. In de aard is volstrekt ongevaarlijk. Wel kan plotselinge duizeligheid in bepaalde situaties gevaar opleveren (in het verkeer, staan op een ladder).

 

BPPD geeft een acute draaiduizeligheid bij bewegingen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als u gaat liggen en/of vanuit liggende houding overeind komt. De draaiduizeligheid is heftig maar duurt gewoonlijk minder dan een minuut.

Oorzaken

Bij BPPD zijn gehoorsteentjes losgeraakt van het evenwichtsorgaan. Ze bevinden zich daardoor op een verkeerde plek in het evenwichtsorgaan. De gehoorsteentjes bewegen in de vloeistofstroom mee met bewegingen van het hoofd, waardoor het evenwichtsorgaan wordt geprikkeld en een gevoel van intense draaiing ontstaat. Dit gevoel verdwijnt nadat de vloeistof tot stilstand is gekomen. Dit duurt enkele seconden tot minuten.

 

Behandeling

Tijdens de behandeling van BPPD brengt de chiropractor met een aantal speciale bewegingen de steentjes terug naar waar ze horen in het evenwichtsorgaan. In 70-90% van de gevallen is de duizeligheid binnen één tot drie behandelingen verdwenen.

222

Cervicogene duizeligheid

Cervicale of cervicogene duizeligheid wordt veroorzaakt door een bewegingsdisfunctie van de nek. Om het evenwicht te kunnen bewaren, gebruiken de hersenen ook informatie van de spieren en gewrichten in de nek. Bewegingsproblemen van de wervels of overspannen spieren kunnen zodoende tot duizeligheidklachten leiden, terwijl er met het evenwichtssysteem zelf geen probleem is.

Behandeling

De chiropractor zet verschillende technieken in om de beweeglijkheid van de nekgewrichten te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan manipulaties. Daarnaast zijn er technieken om de spieren te ontspannen. Zo nodig geven we u oefeningen en adviezen om thuis de houding te verbeteren of de spieren te versterken.

 

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout