xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
198

McGill-behandeling

This page in English english

 

De McGill Methode brengt scherp in beeld welke bewegingen, houdingen en belasting de rugpijn veroorzaken. Het biedt daarnaast een scala aan correctiemogelijkheden die de pijnbron wegnemen. De methode is ontwikkeld door de Canadese professor Stuart McGill. Jarenlang onderzoek en behandeling van patiënten met chronische lage rugpijn leverde deze revolutionair andere aanpak op. 

 

 

De sleutel om jouw rugklachten te begrijpen en regie in eigen handen te nemen
199

Wat kan je verwachten?

Chronische lage rugpijn wordt door ieder mens anders ervaren. Daarom neemt de McGill-behandelaar de tijd voor een aandachtig biomechanisch onderzoek. We identificeren de pijnbron(nen) én de bewegingen en houdingen die de pijn in stand houden. Een consult volgens de McGill-Methode duurt ongeveer drie uur.  In die tijd krijgt je een uitgebreide anamnese, houding- en bewegingsonderzoek en coaching in de corrigerende bewegingen waarmee je jouw pijn wegneemt. Aan het eind van het consult heeft je meer dan ooit inzicht in jouw onderrugklachten en waarom de pijn aanwezig blijft. Het belangrijkste doel van de McGill-methode is dat je zelf de regie krijgt om jouw pijnklachten te verhelpen.

Hoe werkt de McGill-Methode?

Doordat we achterhalen welke bewegingen, houdingen en belasting de pijn veroorzaken, bent u in staat deze uit uw dagelijkse bewegingspatroon te verwijderen. Dit geeft het pijnlijke weefsel (tussenwervelschijven, hernia, facetgewricht, zenuwen, enz.) de kans om eindelijk te herstellen en neemt de pijn af. 

200

Voor wie is de McGill-Methode bedoeld?

Patiënten die baat hebben bij de McGill-Methode hebben vaak jarenlang zonder succes de molen van de reguliere zorg doorlopen. Vaak hebben ze al meerdere fysiotherapeuten, artsen of specialisten bezocht, zonder de rugpijn duurzaam op te lossen. Tijdens het consult leert je hoe je nieuwe bewegingen en een correcte houding consequent in je dagelijks leven toepast. De methode is alleen succesvol als je actief deelneemt aan de behandeling en door toepassing van de corrigerende houdingen toegewijd aan je herstelproces werkt.

Aanmelden & kosten

Voor een afspraak of meer informatie kunt je bellen naar de praktijk of mailen. De assistente plant dan een gratis belafspraak van tien minuten in met Shaun Smith.

 

In samenspraak met je bepaalt hij of deze aanpak voor je geschikt is. Je kan bellen naar 0162 - 470 480 of mailen naar info@chiropractieoosterhout.nl

 

Een McGill-consult duurt ongeveer drie uur en heeft daarom een hoger tarief dan een standaard chiropractisch consult. De volledige kosten en wat je kan verwachten tijdens de afspraak worden vooraf met je besproken tijdens het screening gesprek.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout