xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
249

Carpaal tunnel syndroom

Bij het carpaal tunnel syndroom (CTS) is de middelste handzenuw bekneld ter hoogte van het polsgewricht. Dit geeft pijn, tintelingen en een doof gevoel in de handpalm en vingers. Soms gaat dit gepaard met krachtverlies, waardoor u bijvoorbeeld moeilijk voorwerpen kunt vasthouden. De chiropractor pakt het probleem bij de kern aan en onderzoekt zowel uw pols als de volledige route van de beknelde zenuw. Het doel is daarbij een spoedig en blijvend herstel. 

250

Oorzaken

De carpaal tunnel bevindt zich aan de binnenzijde van de pols. De tunnel wordt gevormd door de polsbotjes, waarover een bindweefselband is gespannen. Door deze tunnel lopen allerlei bloedvaten, pezen en een enkele zenuw. Bij CTS neemt de ruimte in de tunnel af, waardoor de zenuw beknelt raakt. Dit verstoort de bloedvoorziening naar de zenuw, waardoor deze niet meer normaal kan functioneren. De onderliggende oorzaak kan verschillen. Denk aan overbelasting van de pols, gebroken polsbotjes, hormonale veranderingen (tijdens zwangerschap of menopauze), verstoorde vochthuishouding, slijtage, artrose of reuma. Vaak beginnen de klachten in een van de handen, waarna ze later naar de andere hand kunnen uitbreiden.

251

Onderzoek en behandeling

De chiropractor wil het probleem bij de kern aanpakken, zodat u zo spoedig mogelijk herstelt. Daarom onderzoeken we zowel uw pols als de volledige route van de betreffende zenuw. Deze begint in de nek en loopt vervolgens via de hals, borst, bovenarm, elleboog en onderarm naar de hand. Mogelijk is de zenuw niet alleen in de carpaal tunnel bekneld, maar ook op andere plaatsen. Is dat het geval, dan behandelen we de hele route van de betreffende zenuw. 

De behandeling bestaat uit manipulaties/mobilisaties, myofasciale therapie en rekoefeningen. Hiermee vergroten we de ruimte in de carpaal tunnel. Soms bevelen we een brace aan. Met behulp van oefeningen werken we ook aan een betere lichaamshouding, waarmee de spanning op de gehele zenuwbaan vermindert en de polsfunctie verbetert. 

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout