xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
136

Bekkenklachten

Pijn in de lage rug kan uit het bekken voortkomen. Dit herkent u aan een zeurende intense pijn ter plaatse van de twee kuiltjes boven uw billen, pijn in de liezen of bilspieren. Deze pijn kan uitstralen naar de benen en vergezeld gaan van tintelingen. Daarbij kunnen uw benen zwaar en moe aanvoelen. Het schaambeen, de lage rug, de liezen en het stuitje kunnen extreem gevoelig zijn evenals aan het bekken grenzende gebieden, zoals de ribben.

137

Oorzaken

Bekkenklachten komen vaak voort uit irritatie van de sacro-iliacale gewrichten, ook wel SI-gewrichten genoemd. Deze bevinden zich ter hoogte van de twee kuiltjes in uw rug, vlak boven de billen. De spieren en banden die de bekkengewrichten stabiliseren, kunnen uit balans of geïrriteerd raken door bijvoorbeeld een verkeerde houding of bewegingspatroon. De irritatie kan acuut ontstaan door een verkeerde beweging. Vaker zijn de klachten al langere tijd aanwezig of komen steeds terug. Bekkenklachten zijn een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap . Een disbalans in de spieren en banden rondom het bekkengewricht veroorzaken een verminderde stabiliteit van het bekken.

140

Oorzaken

De chiropractor stelt tijdens het eerste consult vragen en onderzoekt met verschillende tests wat de oorzaak van de klachten is. De bevindingen zetten we in het behandelplan. De behandeling bestaat veelal uit gewrichtsmanipulatie en mobilisatie, spierontspannende technieken, functionele oefeningen en houdings- en bewegingsadvies.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout