xs sm md lg xl
Mathildastraat 44 | 4901 HC Oosterhout
243

De gevolgen van artrose

Artrose wordt vaak slijtage genoemd en is een gewrichtsaandoening als gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Iedereen krijgt er in meerdere of mindere mate mee te maken. Veel mensen denken dat er niets meer aan te doen is. Dat is gelukkig slechts ten dele waar. Het slijtageproces kan weliswaar niet worden omgekeerd, maar chiropractische behandeling kan vaak wel pijn en stijfheid verminderen.

245

Oorzaken

Artrose is een vorm van slijtage. De kwaliteit van het kraakbeen vermindert en het botoppervlak verandert. De meeste artrose vinden we in de wervelkolom, de knie of de heup. 

244

Symptomen

Artrose gaat vaak gepaard met (ochtend)stijfheid en pijn, waardoor u moeilijk kunt bewegen. Zit de artrose in de wervelkolom, dan kan de pijn uitstralen naar armen, benen, hoofd of borst. Soms gaat die pijn gepaard met tintelingen.

Onderzoek en behandeling

De chiropractor stelt tijdens het eerste consult vragen om een goed beeld te krijgen van uw klachten en de mogelijke oorzaken. Met een uitgebreid bewegingsonderzoek brengen we uw beperkingen in kaart, mogelijk aangevuld met specifieke chiropractische, orthopedische en neurologische tests. Soms is aanvullend onderzoek nodig, zoals een röntgenfoto.

 

De behandeling richt zich op een zo goed mogelijk herstel van de normale functie van het gewricht en omliggende gewrichten. De stijfheid vermindert, u kunt beter bewegen en de pijn neemt hierdoor af.

 

Bij de behandeling nemen we niet alleen het aangedane gewricht, maar het hele bewegingsapparaat onder de loep. Daarnaast geven we advies over een goede houding, ergonomie, sport en oefeningen.

Wat zeggen onze klanten

"Dankzij behandeling en gerichte oefeningen kan ik weer pijnvrij roeien. Ik ga vol vertrouwen naar de Europese kampioenschappen en voel me gesteund door de professionele aanpak van mijn chiropractor."

Roeister, 32 jaar

"Je kunt keurig je oefeningen doen, maar als je vervolgens op een verkeerde manier het huishouden doet, kom je niet vooruit. Ik heb veel geleerd doordat mijn chiropractor verder keek dan mijn klacht. Ik ga nog steeds vooruit."

Dame, 45 jaar

"Door rugklachten en een hardnekkige schouderblessure leek zwemmen geen optie meer. Mijn arm kwam niet verder dan mijn elleboog omhoog en ik had continu pijn. Ik dacht dat ik mij erbij moest neerleggen, maar ik had het mis. Dankzij de behandeling en tips voor thuis, kan ik terug het water in."

Heer, 56 jaar

"Na één behandeling merkte ik al verschil in beweging. Beetje bij beetje kwam mijn arm steeds verder omhoog."

Meisje, 12 jaar

"Enkele blessures bemoeilijkten de voorbereidingen op mijn karate-examen. Dankzij de behandeling en de oefeningen heb ik mijn examen zonder pijn of belemmering gehaald."

Jongen, 16 jaar

"Dankzij de tips hoe ik mijn kind kan vasthouden tijdens de borstvoeding, overbelast ik mijn schouder niet meer."

Moeder, 32 jaar

logo

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:00 uur

Dinsdag 08:00 - 17:00 uur

Woensdag 09:00 - 17:00 uur

Donderdag 09:00 - 20:00 uur

Vrijdag 08:00 - 17:00 uur

 

De praktijk is telefonisch bereikbaar

vanaf 08:30 uur

Contact

Chiropractie Oosterhout

Mathildastraat 44

4901 HC Oosterhout (NB)

0162 - 470 480

info@chiropractieoosterhout.nl


Chiropractie Oosterhout